Beste jongens en meisjes,

Hartelijk welkom in onze school. We hopen dat je het fijn vindt bij jouw meester of juf. Zij zullen hun best doen om in een rustige sfeer je heel wat boeiende zaken te leren en te laten ervaren.

Heb je zorgen, spreek je leerkracht of directeur aan. Hopelijk vinden we dan samen een oplossing om jou een gelukkig en tof schooljaar te bezorgen.

Beste ouders,

Het verheugt ons dat u voor het onderwijs van uw kind op onze school een beroep doet. Terecht

verwacht u van de school degelijk onderwijs, een passend onderwijsklimaat en een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding.

Wij, de directie en de leerkrachten, zullen alles in het werk stellen om  uw kind(eren) de kans te geven zich optimaal te ontplooien.

Als ouders draagt u echter de eerste verantwoordelijkheid voor de opvoeding en het onderwijs van uw kinderen. Wij hopen dan ook dat u uw kind aanmoedigt om de doelstellingen van onze school na te streven en de leefregels ervan te respecteren.

Wij hopen op een vlotte samenwerking en willen u nu reeds danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt.

Deze schoolbrochure van onze BASISSCHOOL BOVEN-LO willen we iedereen, en in het bijzonder onze nieuwkomers aanbieden. Wat er leeft en groeit in onze school kan u hierin terugvinden.

Wij hopen dat het een handreiking mag zijn om het leven op onze school goed te begrijpen en samen op te volgen.

Samen - kinderen, leerkrachten, directie, ouders en het schoolbestuur - willen we streven naar een grote openheid en goede samenwerking.

De schoolbrochure biedt goede afspraken, niet vanuit een autoriteit, maar vanuit groot respect voor elkeen die bij de school betrokken is.

De kinderen hebben het ‘geluk’ en het ‘recht’ om goed onderwijs te genieten. Dit is onze opdracht en de grote uitdaging van de BASISSCHOOL BOVEN-LO !

We wensen jullie een onvergetelijke tijd in onze school!

Het schoolteam

Inhoudstafel schoolbrochure

Deel 1: Opvoedingsproject

• De pijlers van ons opvoedingsproject