Vrije Basisschool Boven-Lo


Onze visie is: Grijpen om te begrijpen, samen de handen in elkaar steken, ervaringen opdoen en uitwisselen vertrekkende vanuit de werkelijkheid. We CLIMmen met onze talenten. Samen verdragen en verder dragen. Geloven in de wereld en in jezelf vinden we waardevol. Jezelf uitdrukken in geloof en kunst, openstaan voor elkaar, denken aan en met elkaar. Door theorie te verweven met praktijk en plannen te maken en te verwezenlijken, leren we omgaan met verschillen.

Get Adobe Flash player

Een weekje outdoor wat bleef er hangen...

rechtstreeks vanuit de kindermond en het hart van onze topavonturiers : 

Hoge Venen : 

wandelen op knuppelpaadjes met wip

boeiend speciaal

het hoogste punt van belië 

heuvelachtig vermoeiend allemaal

 

Railbiken : 

fijn dat je kon uitrusten in de hangmat

pijnlijk maar kijleuk (ij van PIJN)

sloom botsen

vallen voor een sleutelhanger

 

Slapen in Kuz : 

mooie kamers maar een rare kamerverdeling (bij de meisjes dan toch….)

supergezellig zowel bij de jongens als bij de meisjes

goede lampjes en bedden, goed slapen maar vroeg wakker

eerst gapen en dan slapen op harde matrassen

 

Wandelen : 

dierensporen vinden en volgen

het gewei zoeken en wat je kan eten

avontuurlijk maar ai mijn voetjes

de wandeling was fijn maar niet klein

 

Samen eten : 

Het lijkt wel of we in de hemel zijn

‘komplimenten’ voor de kok, wonderlijk lekker, overheerlijk super

het was niet lekker maar overlekker

 

Waterdieren : 

Natte sokken moeilijk te vinden

van steen tot steen springen en dan vallen

we hebben nieuwe waterdieren leren kennen, TOP!

lolig en leerijk, glibberig 

als je dieren vangt in de rivier dan ben je vast fier!

 

‘Verover de wereld’ groepsspel : 

Tof dat we een eigen schuilplaats hadden

goe en boe achtig

We zijn in de hemel geweest en hebben God gezien

Iedereen was winnaar zonder grenzen

 

Knooppuntenwandeling : 

leuk dat je in een groepje mocht werken

lang, steil soms moeilijk maar een mooi uitzicht op de top

zwaar en straf

 

Boogschieten : 

veel gedaan en bijgeleerd

mikken is spannend

missen, missen, raak

veel oefenen

 

Streetdance : 

grappig

beetje moeilijk maar erg tof

bewegingen en pasjes

 

Labo : 

proefjes doen

experimenten doen

cool op een leuke manier bijleren

 

Bezige bijen : 

angst overwonnen, jeeeej!

een bij kon veilig op mijn hand zitten

beetje eng 

lekker

nieuwe vriendjes

de bijen zitten op je

samen zijn met de bijen in een pak = bij-zonder

 

Gezellig chillen : 

tekenen, kleuren

samen spelletjes spelen

gebabbel en muziek

gewoon supergezellig

ik was moe

 

bijzondere avond : 

cinema KUZ

samen ‘IM KINO’

een echt surround systeem

zit -en ligzakken

pauzes met een natje en een droogje….

rust dat ik nodig had(kleuren, spel en bijbabbel met knabbel)

 

Outdoorklassen derde graad omschreven in 1 woord : 

 

natuur / vermoeiend / gezellig / avontuurlijk / overheerlijk / top / zonder grenzen / spannend / allemaal winnaars / cool / perfect / keileuk / interessant / speciaal / boeiend / leerrijk / nieuwe vrienden / proeven / een overwinning / experimenten / oefenen / wandelen / steil / …

EEN SCHOT IN DE ROOS

 

 

SFEERBEELDEN

De weergoden blijven ons goed gezind want alweer verwelkomt de zon ons vanaf het ochtendgloren. Daar wordt een mens nu echt gelukkig van, zoveel geluk, schitterend verpakt! Ook de stralende gezichtjes van onze outdoorkids spreken boekdelen. Ze zijn weer klaar voor een dag vol verrassende activiteiten! Hier en daar bespeur je nog kleine slaapoogjes, vermoeidheidswalletjes en reuzegeeuwkes want ze willen geen moment missen van al wat op hun outdoorpad komt en geven zich voor 200%!

We waanden ons echte wetenschappers in het labo van Kuz en leerden over luchtdruk, de invloed van zuren op gesteente, dichtheid, spanningsvelden en hoe een basket- en tennisbal elkaar beïnvloeden op energiegebied… Wetenschap is eigenlijk heel veel spelen om te leren was hun besluit! Daarna stond de boog strak gespannen, letterlijk en figuurlijk. Pijl en boog hanteren, mikken en raak schieten in de roos was moeilijk, uitdagend, spannend ,.... pfff, dominante ogen, rechte ellebogen, concentratie, elegantie, veiligheid....je zou er een punthoofd van krijgen (zonder pijl weliswaar).

Met een heldengevoel en Winnetou gehalte op naar street dance, maar de innerlijk mens werd eerst alweer versterkt met overheerlijke, plaatselijk gebakken, met banketbakkersroom gevulde wafeltjes hmmmmm!!!

Ritmisch met drumstokjes tokkelen op de sportvloer van een sportzaal met accommodatie om U tegen te zeggen ( juf Margot droomde helemaal weg en plaatste de zaal in gedachten op de Boven-Lo -berg).  Op een stevige beat, yes, great, ziet er mega professioneel uit. Het lijken wel kunstbewegingen met enorme Chinese stokjes. De jongens, die eerst nogal twijfelachtig de dansles tegemoet traden, zijn wild enthousiast en wanen zich op een podium van een plaatselijk concert. Ieders uithoudingsvermogen werd op de proef gesteld met jumpkes en bewegingscombinaties op een tempo waarvan je tong op de grond gaat slepen. Iedereen gooide na 5 minuten al de overbodige kledingstukken langs de kant! ( onder het waakzame oog van ons😉) Daar bleef het niet bij, de moeilijkheidsgraad steeg eveneens. Armcombinaties, benen, air en flair, stoere houdingen en dito uitdrukkingen...streetdance op en top.

Bzzz..bz.z.., nee we vielen niet in slaap al was een klein dutje welkom geweest voor velen maar wij bezige bijtjes gingen dapper door. 🐝 na vergeten dat ook de imker ons een kijkje liet nemen in de wereld van de honingbijtjes. Er werd geluisterd, verteld en bijgeleerd. De honing kers op de taart was de kennismaking met de Kuz-bijenkorf in een echte imker uitrusting op ieders maat. Wauw, nog nooit stonden we zo dicht, bewust en met zelfvertrouwen, 🐝 onze 🐝envrienden en hun aaibaarheidsfactor is echt groot. Alweer heldendaden van onze kids om fier op te zijn!

De laatste avond ... een welverdiend cadeau van 

de 🐝 zondere begeleiders voor de geweldige bende.... Een dolle pretavond met net dat extraatje meer….

 

SFEERBEELDEN

De ochtend was stil…. heel stil …. de vermoeidheid sluipt zachtjes dichterbij!

We dansten de nog kleine ochtendoogjes, voetjes en spieren wakker om daarna erin te vliegen met een groots “VEROVER DE WERELD” spel! Geheime codes werden gekraakt, uitdagingen aangegaan en boe-mannen en goe-vrouwen gaven het spel net die extra aaah, oooh, pas op en yes factor. En God zag dat het goed was :).

Ook de platte rust, na het alweer overmegalekker middagmaal, werd door iedereen gesmaakt! Het was broodnodig want de knooppuntenwandeling van veeeeele kilometers door bos en weiland vergden tonnen energie van zowel lichaam als geest (kaartlezen, opdrachten vervullen, teamwork, navigatie skills, doorzettingsvermogen, ….).

Allemaal geslaagd voor elk onderdeel, met vlag en wimpel!

Chillen met de leukste klasgenoten van de derde graad, hoe cool is dat om deze alweer kapotneige dag af te sluiten!

SAMEN GENIETEN staat nog steeds op nummer 1 ! Fier op deze topkids! WAUW!!!!

Blij dat elk van hen in ons outdoorteam zit!

 

 

SFEERBEELDEN

druk, megadruk, heerlijke drukte ...

volle dag, overvolle dag, alweer een stralende dag …

Alle outdoorkids genoten van alweer : 

hemelse maaltijden (om het met hun eigen woorden te zeggen), dito dessertjes en 4-uurtjes, oriëntatieloop met de zon op hun snoet, wateronderzoek (met de nodige natte pootjes en veelpotige waterdiertjes erbij ;)), een sportieve en uitdagende kin ball initiatie en het bewonderen, bestuderen en zelfs proeven van de plaatselijke fauna en flora, …

het kwam allemaal aan bod! 

We sloten de avond af met een echte fakkeltocht en zelfgemaakte windlichtjes onder een open sterrenhemel, begeleid door een echte sagen en legende vertelster. Zij dwaalde met ons langs de plaatselijke, sfeervol verlichte burcht, sprookjesachtige bospaden, over brugjes, steile hellingen … en zorgde ervoor dat ieder dwaallichtje overheerlijk kon dromen van prinsen en prinsessen, ridders en andere stoere heldendaden. 

 

SFEERBEELDEN

VERTREK

 Vlotjes vertrokken, enthousiaste bende ...

 

SIGNAL DE BOTRANGE

3 leuke gidsen die ons de Botrange lieten beleven. Modder op ons gezicht, roofvogels spotten, in putten met modder vallen (Janne :) ), op het hoogste punt staan ... wow!

 

RAILBIKE

Ongelooflijke ervaring, Awsome, Totaly pimped out, heavy, insane --> iedereen echt kapot hard gefietst, af de berg! #DREAMTEAM

Meester verloor zijn autosleutels en iedereen heeft flink meegezocht en ... gevonden (oef ... anders was hij nooit in KUZ geraakt)

Eerst bergop, dan ... bergaf --> alles werd professioneel vastgelegd met een ... jawel ... drone!

 

AANKOMEN EN INSTALLEREN

Iedereen kreeg en bed, wat lakens en een kussen. Eerst kregen we lekkere lasagne en een heerlijk gezond nagerecht. De kinderen waren enorm flink en iedereen kan naar hartelust bijvragen. Na een heerlijke douche gezellig verzamelen in pyjama ...

 

AVOND

Rustig afgesloten met een T-shirt als verrassing ... nadien naar de kamers en snel stil dat het was ... echt heel stil ...

 

SLAAPWEL en tot morgen ...

 

SFEERBEELDEN

Copyright © 2020 Vrije Basisschool Boven-Lo  Rights Reserved.